Редактор: e-mail: кадър bTVКоронавирусът може пряко да засегне клетките на сърцето, а може

...
Редактор: e-mail: кадър bTVКоронавирусът може пряко да засегне клетките на сърцето, а може
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Коронавирусът атакува сърцето директно и индиректно, който има оплаквания да не отлага прегледа

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Коронавирусът може директно да засегне клетките на сърцето, а може и косвено да докара до кардиологични проблеми. Това сподели в студиото на bTV кардиологът проф. Генчо Начев, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ - София. Той предизвести, че има наклонност пациентите със сърдечни болести да отсрочват контролните си прегледи сега, което е доста рисково.

Според проф. Начев хората са обезпокоени да посещават лечебните заведения сега, което е безпричинно за местата, на които има добра организация. Той изясни, че COVID-19 е изключително рисков за пациентите с кардиологични болести, само че може и да аргументи нови такива. Затова е добре три месеца след преболедуване на ковид да се направи ЯМР проучване.

Проф. Генчо Начев разяснява, че парите особено за справяне с пандемията няма по какъв начин да бъдат изхарчени неефективно, тъй като са отпуснати за съответни неща. Не по този начин стоят обаче парите, с които се финансира опазването на здравето през здравната каса. „ Всяка година те се усилват и изтичат като вода през пясък “, разяснява той.

Според проф. Начев каквито и да са ограниченията, въпросът е в контрола на спазването им. Той добави, че дали последното им стягане у нас ще има резултат, ще се разбере след три седмици.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР